ADHD og ADD

ADHD står for Attention Deficit Hyperactivity Disorder og er en neuropsykiatrisk lidelse, der påvirker hjernens evne til at regulere opmærksomheden, aktivitetsniveauet og impulskontrollen. Et barn med ADHD oplever ofte vanskeligheder med opmærksomhed, hyperaktivitet og impulsivitet, og ADHD kaldes derfor også en opmærksomhedsforstyrrelse. 

ADD er en forkortelse for Attention Deficit Disorder og betegnes som  ”den stille ADHD”. Her oplever barnet har de samme vanskeligheder med opmærksomhed som ved ADHD, men ingen eller kun få tegn på hyperaktivitet og impulsivitet.

Børn med ADHD og ADD oplever ofte store udfordringer i mange hverdagssituationer. Udfordringer, som forårsages af ADHD og ADD kan være forbundet med daglige nederlag, komplekse barn-forældrerelationer, vanskeligheder med at interagere i sociale sammenhænge, mangel på venskaber og lavt selvværd.

Børn med opmærksomhedsforstyrrelser kan ofte have svært ved at tale direkte om deres oplevelser. I Playpraxis skal barnet ikke sidde stille og give verbalt udtryk for sine følelser, men kan lære sine styrker og svagheder, relationer og behov og også reflektere igennem leg og drama.

Har dit barn fået stillet diagnosen med ADHD eller ADD og oplever du sociale eller faglige udfordringer i skolen eller derhjemme, så kan PlayPraxis hjælpe. PlayPraxis tilbyder individuelle, skræddersyede terapiforløb, observation, rådgivning og støtte til forældre med børn, der har ADHD og ADD og vejledning til barnets pædagogfaglige netværk.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte PlayPraxis, eller booke en uforpligtende rådgivningssamtale.